Miami stedentrip

April 12, 2015 Off By admin

Miami ligt in het zuiden van de Verenigende Staten van Amerika in de staat Florida. Miami staat bekend om haar Art Deco wijk, maar ook vooral om zon, zee en strand. Een week vertoeven in deze zonnige stad laat je proeven van een heel ander Amerika, dan bijvoorbeeld een citytrip naar New York.

Een stedentrip naar Miami bestaat niet uit het bezoeken van bezienswaardigheden. Het bestaat uit relaxen aan het strand en je ogen uitkijken op Ocean Drive. Miami is zien en gezien worden. Het uitgaansleven bruist op Ocean Drive en een dag hier op een terrasje zitten met een heerlijke cocktail is echt een aanrader. Hier paraderen Amerikaanse meisjes in korte zomerjurkjes tot aan “Tupac-achtige” rappers aan je voorbij. Zit achterover en geniet.

Een wandeling door de Art Deco wijk en het strand zijn ook zeker de moeite waard. De art deco wijk bestaat uit meerdere mooie gebouwen die laten wanen in een andere tijd. Een bezoekje aan het strand is vooral in de vroege ochtend een belevenis, wanneer heel Miami aan haar conditie en lijf gaat werken op het strand. Voor de slecht weer planning zijn er voldoende musea in Miami, waar onder andere kunst te bewonderen is.

Een bezoekje aan de Cubaanse wijk is erg leuk. Hier kan je rustig kijken hoe oude Cubaanse mannetjes hun dagelijkse spelletjes spelen in het park. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om de bekende koffie te drinken en een sigaartje te roken. Ook kan je hier een kijkje nemen in een van de vele sigarenfabrieken waar de sigaren nog met de hand worden gedraaid.

Een uitstapje naar de Keys is ook een aanrader. Huur een auto in Miami en rijdt alle eilandjes van de Keys af. Wanneer je het rustig aan wilt doen, raad ik aan om de auto twee dagen te huren en op het laatste eiland van de Keys te slapen. Het uitzicht tijdens de route is adembenemend en over de vele bruggen rijden is een avontuur.

Wat op mij persoonlijk veel indruk maakte was het Holocaust monument wat in de stad staat. De hele stad draait om zon, zee en strand en natuurlijk shoppen. Maar in Miami Beach staat een monument dat de Holocaust herdenkt. De grootste groep overlevenden van de Holocaust woont namelijk in de VS. Zelf weet ik dat ik snel geraakt wordt door plekken die gelinkt zijn aan de tweede wereldoorlog, maar dit monument raakte me echt. De symboliek van het monument is echt heel mooi. Zo is er een tunnel die steeds smaller wordt, wat symboliseert hoe de slachtoffers steeds meer kwijtraakte. Na de tunnel kom je op een open plek waar een hand van 13 meter naar de hemel reikt. Op de pols van deze hand staat een nummer getatoeëerd. Om deze hand heen zijn meerdere beelden te zien van gekrenkte zielen. Allemaal heet indrukwekkend. Een bezoek aan het Holocaust Monument zet je tijdens een bezoek aan Miami wel even met beide benen aan de grond.

Naast het genieten van cocktails, mensen kijken en shoppen is Miami dus ook zeker een stad voor bezinning