Valencia stedentrip

April 12, 2015 Off By admin

Valencia is een van de grote steden van Spanje. Een heerlijke stad voor een leuke weekendtrip. Zelf ben ik geweest in half oktober en het weer was heerlijk. Lekker zonnetje, maar niet te warm.

De Spaanse stad Valencia trok mij in eerste instantie niet echt. Mijn voorkeur ging meer uit naar de stad Barcelona. Echter nu ik in beide steden ben geweest wil ik met jullie de ervaring delen dat Valencia een mooie en veelzijdige stad is. Naast tapas eten en een dagje strand ,wat in zowel Barcelona als Valencia kan, heeft Valencia een bepaalde vibe wat de stad erg interessant maakt. Daarnaast heeft Valencia enkele bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

Door de stad loopt een park genaamd Park Turia. Dit park is aangelegd in de rivierbedding waar vroeger de rivier de Turia stroomden. In 1957 vond er ene grote overstroming plaats waarna besloten werd om de Turia om te leggen via de westkant van de stad. Nu is in deze rivierbedding dus een elf kilometer lang park aangelegd. In dit park zijn veel fonteinen te vinden. Ook ligt de Stad van Kunst en Wetenschappen in het Turia Park.

De Stad van de Kunst en Wetenschappen (Ciudad de las Artes y las Ciencias ) bestaat uit een aantal grote witte gebouwen die alleen al voor architectuur het bezoeken waard zijn. Er staan vijf gebouwen in de stad der kunst en wetenschap waar voor van jong tot oud wel iets te beleven is; El Palau de les Arts Reina Sofía (operagebouw en centrum voor podiumkunsten), L’Hemisfèric (IMAX-cinema, planetarium en Laserium), L’Umbracle (overdekte wandelpromenade en botanische tuin met vele palmbomen, inheemse planten en werk van plaatselijke kunstenaars) El Museu de les Ciències Príncipe Felipe (wetenschapsmuseum) en het L’Oceanogràfic (oceanografisch park in open lucht).

Wat ook nog niet mag ontbreken aan een stedentrip naar Valencia is om een wandeling te maken door de mooiste en oudste wijk van Valencia El Carmen. De wijk is opgebouwd uit kleine straatjes waar verschillende restaurants, cafés en winkeltjes aan liggen. Vaak is er ook een kleine markt waar je lekker kunt rondstruinen. Na de wandeling door deze oude wijk raad ik aan om nog even een tijdje te vertoeven op een van de terrasen op het grote plein midden in de oude stad genaamd Plaza de la Virgen. Vanaf hier is er uitzicht op vele monumentale panden en natuurlijk de Kathedraal van Valencia. Deze Kathedraal is gebouwd in drie verschillende stijlen: Romaans, gotiek en renaissance.

Valencia is een unieke stad waar alle ingrediënten voor een leuke weekendtrip aanwezig zijn.