Corfu strandvakantie

April 12, 2015 Off By admin

Corfu (Korfoe) is een van de Ionische eilanden van Griekenland. Persoonlijk ben ik gek op Griekenland om het eten, de natuur, de witte met blauwe huisjes en natuurlijk de temperamentvolle bevolking. Het eiland Corfu staat dan ook op mijn lijstje van favoriete vakantiebestemmingen om lekker een weekje naar de zon te gaan.

Wanneer je van plan bent om Corfu te bezoeken heb ik een aantal bezienswaardigheden en activiteiten die ik echt aanraad om te zien en te doen. Ten eerste huur een scooter. Het eiland is goed te berijden per scooter. Natuurlijk kan een auto huren ook wanneer je liever iets meer ruimte hebt en een dak boven je hoofd. Ik vind het heerlijk om op de scooter het eiland te verkennen. Bikini of zwembroek onder je kleding aan, handdoek onder het zadel en gaan met die banaan, umh scooter. Corfu heeft meerdere mooie baaien waar het zeker even de moeite waard is om een duik te nemen. Daarna lekker opdrogen op het kleine strand onder het genot van een drankje en dan weer verder het eiland verkennen.

Een echte aanrader is het fotogenieke spookstadje onder aan de berg van Corfu ‘De Pantokrator’. Het spookstadje is al enkele jaren verlaten op enkele straatkatten na. Natuurlijk beginnen er ondertussen eetgelegenheden te vestigen om de toeristen van een versnapering te voorzien. Loop vooral even rustig door het spookstadje heen om in het deel van het dorpje uit te komen waar geen toeristen meer zijn en waan je in een western-achtige setting. Op de berg De Pantokrator is verder een klein klooster gelegen wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken (let even op je ‘bedekte’ kleding). De uitzichten op de weg er naar toe zijn al adembenemend. Verder is het erg grappig om te zien hoeveel radioantennes en telefoniepalen je kunt plaatsen op een berg.

Ook een bezoekje waard is het paleis van Sissi, ook wel Achilleion genoemd. Het mooie zomerpaleis van de Oostenrijkse prinses Sissi heeft een prachtige tuin waar je heerlijk een middagje de beelden kan bekijken die in de tuin tentoon zijn gesteld. Daarnaast is het bekendste kerkje van Corfu ook een aanrader. Op het schiereilandje vlak bij de landingsbaan van de airport heb je naast het zicht op een prachtig wit kerkje ook zicht op de aanvliegende vliegtuigen. Deze komen zo dicht over je heen gevlogen dat het lijkt alsof je ze kan aanraken. Echt een indrukwekkende ervaring. Voor de Starbucks liefhebbers: Er zit een Starbucks op de berg boven het schiereilandje. Erg mooi uitzicht daar en natuurlijk erg lekker koffie.

Ten slotte is de hoofdstad Kerkyra echt de moeite waard. Naast de hotspots zoals het fort is vooral het lopen door de kleine straatjes erg leuk om te doen. Ook leuk om even souveniertjes te kopen. De Esplanade behoort voor mij tot een van de hoogtepunten van Kerkyra. Deze boulevard is een heerlijke plek voor een hapje of drankje. Mensen kijken is hier een must, omdat het de ontmoetingsplek is voor de inwoners. Kinderen spelen op straat, jongeren in de hipste mode flaneren voorbij en de oudere bevolking maakt hier hun avondwandeling. Een fijne plek als afsluiting van een heerlijke vakantie.